Najbogatiji knjižni fond do sada
27. decembra 2017.
Poklonili deci novogodišnje paketiće
29. decembra 2017.
Prikaži sve

Dodeljene subvencije poljoprivrednicima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

polj1 pol2

Opšrtina Prokuplje i ove, kao i prethodne dve godine, na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja  dodelila je sredstva poljoprivrednim gazdinstvima na svojoj teritoriji. Ove godine  za te subvencije izdvojeno je je sedam miliona dinara. Na osnovu raspisanog konkursa ova sredstva dobila su 52 poljoprivrednika.

Za veštačko osemenjavanje krupne stoke subvencije je dobilo 35 poljoprivrednih gazdinstava, šest za kupovinu opreme za pčelarstvo, sedam za sadni materijal, tri za organsku proizvodnju i jedan za podizanje novih višegodišnjih zasada.

polj3

 Potpisivanju  rešenja za dodelu subvencija prisustvovao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović koji je naglasio da se poljoprivredom na direktan i indirektan način bavi 70 odsto stanovništva prokupačke opštine.

– I pored  finansijskih poteškoća lokalna samouprava iz godine u godinu povećava sredstva namenjena poljoprivrednicima, izjavio je Paunović  i dodao da ova grana privrede ima veliki značaj.

Prema njegovim rečima u narednom periodu treba posvetiti veliku pažnju edukaciji vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, kao i primeni novih tehnoloških dostignuća, obnovi mehanizacije i apliciranju za dodelu subvencija iz nacionalnih, inostranih i lokalnih izvora.

polj4%20(1)

U ime lokalne samouprave i u svoje lično ime Paunović je iskoristio priliku da svim poljoprivrednim proizvođačima iz prokupačke opštine  čestita novogodišnje i božićne praznike sa željom da im naredna godina bude srećna i berićetna.  

Veličina slova: