Најбогатији књижни фонд до сада
27. децембра 2017.
Поклонили деци новогодишње пакетиће
29. децембра 2017.
Прикажи све

Додељене субвенције пољопривредницима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

polj1 pol2

Опшртина Прокупље и ове, као и претходне две године, на основу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја  доделила је средства пољопривредним газдинствима на својој територији. Ове године  за те субвенције издвојено је је седам милиона динара. На основу расписаног конкурса ова средства добила су 52 пољопривредника.

За вештачко осемењавање крупне стоке субвенције је добило 35 пољопривредних газдинстава, шест за куповину опреме за пчеларство, седам за садни материјал, три за органску производњу и један за подизање нових вишегодишњих засада.

polj3

 Потписивању  решења за доделу субвенција присуствовао је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је нагласио да се пољопривредом на директан и индиректан начин бави 70 одсто становништва прокупачке општине.

– И поред  финансијских потешкоћа локална самоуправа из године у годину повећава средства намењена пољопривредницима, изјавио је Пауновић  и додао да ова грана привреде има велики значај.

Према његовим речима у наредном периоду треба посветити велику пажњу едукацији власника пољопривредних газдинстава, као и примени нових технолошких достигнућа, обнови механизације и аплицирању за доделу субвенција из националних, иностраних и локалних извора.

polj4%20(1)

У име локалне самоуправе и у своје лично име Пауновић је искористио прилику да свим пољопривредним произвођачима из прокупачке општине  честита новогодишње и божићне празнике са жељом да им наредна година буде срећна и берићетна.  

Величина слова: