Награђени најбољи ученици
27. јуна 2015.
Миона и Ана понос своје школе
30. јуна 2015.
Прикажи све

Додељене Видовданске повеље у Конџељу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vidovdan%201 Vidovdan%205

Светом архијеријском литургијом у Цркви Светих Архангела Михаила и Гаврила у Конџељу,коју је служио владика нишки др Јован и свештенство топличког и косаничког намесништва,започео је 13. Светоплички видовдански сабор.

И ове године у порту конџељске цркве дошло је на стотине Топличана,да на Видовдан ода почаст погинулим јунацима,који су од Косовског боја па до данашњег дана положили живот за слободу Србије и Топлице.

Vidovdan%203 Vidovdan%204

Свечаном отварању Сабора присуствовали су представници Општине Прокупље заменик председника Илија Ђедовић,већници Милица Ерић,Маја Ранђеловић и Љубиша Благотић,начелник Топличког округа др Небојша Вукадиновић,као и представници општина Куршумлија,Блаце и Житорађа,представници Војске,полиције,као и чланови удружења Топличана из Ниша и Београда.

У циљу очувања традиције Светопличког видовданског сабора и ове године за свеукупна достигнућа и афирмацију Топлице додељене су саборске повеље,које је добитницима уручио владика нишки др Јован. Повеље су додељене овогодишњем домаћину Сабора Милутину Милићу,власнику дестилерије „Мими“ из Блаца,кардиохирургу ВМА др Радоју Илићу,проф. др Славимиру Вељковићу,директору „Топличких винограда“ Миломиру Ковачевићу и књижевници Љубици Стевановић.

Vidovdan%202 Vidovdan%206

Сваке године Светоплички видовдански сабор организује литерарни конкурс за ученике основних школа у општинама Топличког округа и додељује захвалнице  ауторима најбољих радова. Ове године Удружење Топличана је седмодневним путовањем у иностранство наградило 24 ученика из Топлице.

Vidovdan%207 Vidovdan%208

У оквиру културно-уметничког програма овогодишње прославе Видовдана,одржана је промоција часописа „Топлички венац“,као и дела књижевних и ликовних стваралаца из Топлице,а пред бројном публиком наступило је око стотину учесника из Топлице.

Светоплички видовдански сабор се сваке године организује под покровитељством Удружења Топличана Београд,Завичајног удружења Топличана Ниш,Црквене општине Конџељ,Топличког управног округа,Војске и бројних донатора.

Vidovdan%209 

Величина слова: