Nagrađeni najbolji učenici
27. juna 2015.
Miona i Ana ponos svoje škole
30. juna 2015.
Prikaži sve

Dodeljene Vidovdanske povelje u Kondželju

Vidovdan%201 Vidovdan%205

Svetom arhijerijskom liturgijom u Crkvi Svetih Arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju,koju je služio vladika niški dr Jovan i sveštenstvo topličkog i kosaničkog namesništva,započeo je 13. Svetoplički vidovdanski sabor.

I ove godine u portu kondželjske crkve došlo je na stotine Topličana,da na Vidovdan oda počast poginulim junacima,koji su od Kosovskog boja pa do današnjeg dana položili život za slobodu Srbije i Toplice.

Vidovdan%203 Vidovdan%204

Svečanom otvaranju Sabora prisustvovali su predstavnici Opštine Prokuplje zamenik predsednika Ilija Đedović,većnici Milica Erić,Maja Ranđelović i Ljubiša Blagotić,načelnik Topličkog okruga dr Nebojša Vukadinović,kao i predstavnici opština Kuršumlija,Blace i Žitorađa,predstavnici Vojske,policije,kao i članovi udruženja Topličana iz Niša i Beograda.

U cilju očuvanja tradicije Svetopličkog vidovdanskog sabora i ove godine za sveukupna dostignuća i afirmaciju Toplice dodeljene su saborske povelje,koje je dobitnicima uručio vladika niški dr Jovan. Povelje su dodeljene ovogodišnjem domaćinu Sabora Milutinu Miliću,vlasniku destilerije „Mimi“ iz Blaca,kardiohirurgu VMA dr Radoju Iliću,prof. dr Slavimiru Veljkoviću,direktoru „Topličkih vinograda“ Milomiru Kovačeviću i književnici Ljubici Stevanović.

Vidovdan%202 Vidovdan%206

Svake godine Svetoplički vidovdanski sabor organizuje literarni konkurs za učenike osnovnih škola u opštinama Topličkog okruga i dodeljuje zahvalnice  autorima najboljih radova. Ove godine Udruženje Topličana je sedmodnevnim putovanjem u inostranstvo nagradilo 24 učenika iz Toplice.

Vidovdan%207 Vidovdan%208

U okviru kulturno-umetničkog programa ovogodišnje proslave Vidovdana,održana je promocija časopisa „Toplički venac“,kao i dela književnih i likovnih stvaralaca iz Toplice,a pred brojnom publikom nastupilo je oko stotinu učesnika iz Toplice.

Svetoplički vidovdanski sabor se svake godine organizuje pod pokroviteljstvom Udruženja Topličana Beograd,Zavičajnog udruženja Topličana Niš,Crkvene opštine Kondželj,Topličkog upravnog okruga,Vojske i brojnih donatora.

Vidovdan%209 

Veličina slova: