Солидарност ученика на делу
22. децембра 2016.
Пуне руке посла
26. децембра 2016.
Прикажи све

Дом културе у пројекту „Ево рука“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dk%20projekat

 Пројектом „Ево рука“,прокупачки Дом културе учествовао је на конкурсу Националне службе за запошљавање за јавне радове из хуманитарно –образовне делатности.

Овај пројекат,у коме су учествовали радници Дома културе,али и радници на јавним радовима у овој установи,реализован је кроз интерактивне радионице са ученицима од петог до осмог разреда у свим прокупачким основним школама.

dk%20projekat%202

-Циљна група су била деца која су на било који начин била део вршњачког насиља. У овим радионицама одлучивали су директори школа и њихови психолози и педагози,рекла је координатор пројекта „Ево рука“ Ивана Ђурковић и додала да је кроз радионице прошло око стотину деце.

За рад у радионицама,према речима Ђурковићеве,коришћена је литература социјалног радника Милунке Вељковић.

-Радионице су садржале различите асоцијације,кроз које су учесници имали задатак да препознају о којој врсти насиља се ради. Садржале су и анонимну анкету и анонимно писање прича о евентуалном насиљу или директном учешћу у њему. Из њих смо сазнали да су деца делимично информисана. Оно што је најважније јесте то да су им радионице помогле да превазиђу страх да говоре о томе и да су научили да је у свему најбитније да буду искрени и јавно причају о проблемима,као и да се обрате старијима и стручним лицима за помоћ где год се налазе,нагласила је Ђурковић.

Пројекат „Ево рука“ је показао да у борбу са овим проблемом треба да се укључе најпре родитељи,наставници и стручне службе,које већ раде на сузбијању вршњачког насиља.

-Реализацијом овог пројекта Дом културе је још једном потврдио колико брине о својим најмлађим суграђанима и жели да им се приближи својим активностима и кроз њих им помогне колико год је у могућности да превазиђу проблеме који прате њихово одрастање,нагласила је директорка Дома културе Тијана Петровић.

Пројекат „Ево рука“ почео је још у септембру,а завршава се 28. децембра у Народном музеју Топлице програмом који су заједничким снагама на радионицама припремили ученици и радници Дома културе,који су учествовали у њима.   

Величина слова: