Пријаве за бесправну сечу дрва
29. јануара 2013.
О Г Л А С – конкурс за два извршиоца
1. фебруара 2013.
Прикажи све

Дом здравља у тешкој ситуацији


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Директор Дома здравља др Небојша Вукадиновић,који је дужност директора преузео пре око два месеца,изјавио је да је у овој здравственој установи затекао алармантно стање. Велика штета нанета је склапањем штетних уговора,где је као пример навео уговор о увођењу видео надзора и постављање ВИП антене,који су склопљени са Телекомом и фирмом „Вуком“.

 

Осим што су о овим и свим другим незаконитим радњама у Дому здравља обавештени Полицијска управа и тужилаштво,Вукадиновић,као једну од неопходних мера,наводи штедњу.

– Мораћемо да штедимо на све начине. Као прво,укинута је стимулација од 30 одсто,коју је пробрана група радника из управе и медицинског особља,предвођена директором,примала дуже време. На годишњем нивоу ова ставка износи око 1,5 милиона динара. Такође,водићемо више рачуна приликом набавке материјала и избора понуђача – појаснио је Вукадиновић.

За излазак из овакве ситуације,осим мера штедње,у плану рада за 2013. годину предвиђено је унапређење здравствене заштите,повољнија набавка медицинског материјала,пружање квалитетнијих услуга,едукација радника и набавка савремене медицинске опреме.

 

Величина слова: