Novogodišnja čestitka predsednika Opštine
30. decembra 2015.
Predsednik Opštine obišao dežurne službe
1. januara 2016.
Prikaži sve

Domaćinskim poslovanjem stabilizovan budžet Opštine


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

laketic

Povodom završetka kalendarske 2015. godine,a u susret 2016,narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Prokuplja dr Darko Laketić govorio je o rezultatima rada lokalne samouprave i naporima da se stabilizuje budžet Opštine Prokuplje i izađe iz velikih dugova od dve milijarde,koje je Opštini ostavila prethodna vlast. Prema njegovim rečima ove godine domaćinskim poslovanjem stabilizovan je budžet Opštine Prokuplje i vraćen dug od 350 miliona dinara.

– Dug koji smo po raznim osnovama nasledili iznosi blizu dve milijarde dinara. Vodeći računa o svakom budžetskom dinaru i domaćinskim poslovanjem vraćen je deo duga,promenom vlasti zaustavljeno je isisavanje novca iz budžeta lokalne samouprave. Obaveze prema korisnicima su blagovremene i u potpunosti izvršavane,rekao je on i dodao da je ove godine za adaptaciju školskih objekata,kupovinu nameštaja za škole,uloženo 60 miliona dinara.

Govoreći o privrednim aktivnostima on je naglasio da je smanjena stopa nezaposlenosti i da se aktivno radi na privlačenju stranih direktnih investicija.

– Već sada postoji interesovanje stranih investitora iz Nemačke i Italije za izgradnju i otvaranje proizvodnih pogona u Beloljinu i Velikoj Plani. Realizacijom ovih projekata otvoriće se nova radna mesta,istakao je Laketić i dodao da je ove godine napravljen projekat u vrednosti od 88.620 evra pod nazivom “Geografski informacioni sistem”.

U infrastrukturu je na teritoriji prokupačke opštine do kraja decembra 2015. godine uloženo ukupno 46.883.195 dinara. Naredne godine planirana su ulaganja od skoro 100 miliona dinara.

– U prethodnim godinama za socijalna davanja izdvajalo se blizu pet miliona dinara. Ove godine za te namene izdvojeno je više od 20 miliona dinara. Najugroženijim porodicama podeljeno je 1.700 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i podeljeno 400 kubika ogrevnog drveta,naglasio je narodni poslanih i podvukao da u opštini niko ne sme da bude gladan,ostane bez ogreva ili lekova.

Da se u lokalnoj samoupravi domaćinski radilo i da je bila prisutna finansijska disciplina govori podatak da je došlo do formiranja jednog jedinstvenog preduzeća,JKP “HAMMEUM”.

Dr Laketić je podvukao da je od nekadašnja četiri preduzeća formirano jedno i da će se ovom transformacijom uštedeti ogromna sredstva.

– Za zakup prostorija komunalna preduzeća su na godišnjem nivou izdvajala skoro 6,5 miliona dinara. Lokalna samouprava je kupila prostorije u vrednosti od 38 miliona dinara. U tim prostorijama biće smešteni radnici “HAMMEUMA”. Već za šest godina ova investicija će se isplatiti i lokalna samouprava će biti vlasnik ovog prostora,rekao je Laketić i dodao da je domaćinski kupovati,a ne prodavati.

Za sanaciju reke Toplice,koja je nanosila velike štete privrednim i drugim objektiva usled poplava,uloženo je 20 miliona dinara.

Narodni poslanik posebno se osvrnuo na rad Apotekarske ustanove Prokuplje,koja je ove godine po svom poslovanju postala lider u Srbiji.   

Ovom prilikom Darko Laketić čestitao je Novu godinu i Božić građanima Prokuplja i Toplice i poželeo im mnogo sreće,uspeha i zdravlja u nastupajućoj godini.

pk%20pk%20pk

 
Veličina slova: