Обележена годишњица бомбардовања Србије
24. марта 2015.
Предавање за воћаре и пчеларе
26. марта 2015.
Прикажи све

Дому здравља највише оцене од акредитационог тима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 -За нас је ово изузетан дан,јер су нам стигле све похвале из Министарства здравља и Акредитационог тима,који је Дому здравља Прокупље дао највише оцене у процесу акредитације,казала јe директорка Дома здравља др Мирјана Миладиновић.

На конференцији за новинаре  прокупачком Дому здравља,др Миладиновић је објаснила да је акредитација процес  који траје наредне три године,а циљ је унапређење здравља пацијента. 

-Акредитацијом коју смо добили,наша установа је препозната као установа која може  да пружа  високо квалитетне здравствене услуге и надаље,а не само у периоду у наредне три године,истакла је директорка Дома здравља.

Према њеним речима,Дом здравља је започео активности на унапређењу превентивног рада,  што је била једина замерка акредитационог тима.

-Већ смо започели са превентивним прегледима у циљу раног откривања карцинома грлића материце и рака дојке,дебелог црева и простате. То су основни циљеви превентивног рада,поред борбе против незаразних болести,хипертензије,шећерне болести,болести плућа и борбе против пушења и гојазности,истакла је др Миладиновић.

Организованим акцијама у протекој,које се настављају и у овој години,Дом здравља ће највише пажње посветити превенцији деце ,као и становништву из удаљеног сеоског подручја.

-Битно је да се становништво одазива на наше позиве на контролне прегледе,да учествује у акцијама,едукацијама,анкетама,како бисмо сви заједно допринели побољшању  општег здравља на територији наше општине,истакла је др Јелена Милосављевић.

 

Величина слова: