Срби на филму у Великом рату
6. фебруара 2017.
Предавање за пчеларе
8. фебруара 2017.
Прикажи све

Донација ЕУ Пољопривредној школи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Poljoprivredna%20skola

У оквиру  пројекта Подршка Европске уније средњем стручном образовањуПољопривредна школа „Радош Јовановић-Сеља“ добиће нову опрему за извођење практичне наставе вредне 100.000 евра.

– Школа је до сада добила нови трактор и поједине прикључне машине за извођење наставе на школској економији. У најскорије време очекујемо комплетну опрему за опремање лабораторије и кабинета у којима наставу похађају ученици ветеринарске,прехрамбене и пољопривредне струке,изјавио је директор школе Небојша Бјелић и додао да ће употребом нових пољопривредних машина и опреме професори и ђаци имати знатно боље и квалитетније услове за извођење практичне наставе.

donacija%20poljoprivredna

Иначе,ова школа једна је од најбољих у Србији која је међу првима увела привређивање на школској економији у циљу обезбеђивања средства за реновирање школских просторија и кабинета за практичну наставу .

Овде су и током летњег распуста ђаци вредно радили у повртњацима и воћњацима,како би надалеко чувени по квалитету њихови производи дошли до познатих купаца.

Школу похађа око 400 ученика у  пет стручних смерова,пекарски,ветеринарски,пољопривредни,прехрамбени и недавно уведеном смеру вртлар-цвећар .

 

Величина слова: