Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
25. novembra 2015.
Prva radionica o filmu
27. novembra 2015.
Prikaži sve

Donacija prokupačkom porodilištu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

donpor1 

Zahvaljujući donaciji Zadužbina Nikole Spasića i firme Medipro,porodilište Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić“ dobilo je dva nova aparata,aspirator i pulsni oksimetar .

Ovi aparati su veoma značajni za negu  i praćenje vitalnih parametra svakog novorođenčeta i namenjeni su odseku neonatologije u prokupačkom porodilištu.

-Fondacija Nikola Spasić ,koja pomaže zdravstvene ustanove u Srbiji,izašla nam je u susret i donirala nove aparate našem porodilištu. Procenili smo šta nam je u ovom trenutku najpotrebnije i uputili zahtev donatoru,ali se nismo nadali da će nam obe želje biti ispunjene,kazala je direktorka Opšte bolnice,dr Snježana Arsić i ovom prilikom izrazila zahvalnost donatorima.

Ove godine u prokupačkom porodilištu znatno je veći broj novorođenih beba u odnosu na prethodne godine,što je ohrabrujuće,s obzirom da je trend opadanja nataliteta prisutan već duže vreme u Srbiji.

Veličina slova: