Završena sezona lova na krupnu divljač
6. februara 2015.
Radionice za vršnjačke medijatore
10. februara 2015.
Prikaži sve

Drainčevi susreti pesnika u maju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Savet Drainčevih književnih susreta Prokuplje objavio je konkurs za dodeljivanje Drainčeve nagrade za poeziju,koja se već tradicionalno dodeljuje u okviru jedne od najvećih književnih manifestacija u našem gradu,ali i zemlji – „Drainčevi susreti pesnika“. Oni nose naziv po velikom i značajnom srpskom pesniku Radu Draincu,a ove godine planirani su za mesec maj i biće održani po 50. put.

– Za nagradu mogu da konkurišu zbirke pesama,njihovo prvo izdanje,objavljene 2014. godine na srpskom govornom području,istakao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ i član Saveta Drainčevih književnih susreta Dragan Barjaktarević,naglašavajući da ova manifestacija ima veliku važnost i značaj jer afirmiše savremenu poeziju.

Autori i izdavači,koji su zainteresovani za ovaj konkurs,treba da pošalju knjige pesama u tri primerka na adresu Narodna biblioteka „Rade Drainac“ Prokuplje,21. srpske divizije bb. Rok za prikupljanje je 15. april 2015. godine.    

DSC_2443  

Veličina slova: