Prva arhivistička radionica u Prokuplju
10. maja 2017.
Obeležen Međunarodni dan sestrinstva
12. maja 2017.
Prikaži sve

Edukativne radionice u školama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nsiljeck%20_n

Sa ciljem prevencije svakog vida nasilja,  mladi volonteri Crvenog krsta    su  u  okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta organizovali edukativne radionice za učenike prokupačkih škola.

Predavanje na temu „Nenasilno rešavanje konflikata“  juče je  za učenike trećeg razreda održano u  OŠ „ Nikodije Stojanović Tatko“,a  do kraja nedelje  biće   održano i u drugim  školama.

 U okviru edukativnih predavanja  obuhvaćene  su teme iz oblasti tolerancije,nenesilne komunikacije,  dečjih prava,rodne ravnopravnosti,prevencija nasilja putem elektronskih medija i druge slične teme.

–  Program koji  sprovodimo u saradnji sa prosvetnim radnicima ima za cilj da  razvija samopouzdanje i kooperativnost kod dece i ohrabri ih da iznesu svoje mišljenje,kao i da  pokažu svoje sposobnosti,talenat i znanje. Teme koje smo obuhvatili govore o problemima sa kojima se  svakodnevno susrećemo,zato je i naš cilj da mladima pomognemo kako da se sanjima suočavaju, kazala je Jovana Miladinović,koja je zajedno sa vršnjačkim edukatorima Tamarom Živković ,Natalijom Đorđević i učiteljicom Milenom Sarić,održala ovu radionicu. 

 

Veličina slova: