Прва архивистичка радионица у Прокупљу
10. маја 2017.
Обележен Међународни дан сестринства
12. маја 2017.
Прикажи све

Едукативне радионице у школама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nsiljeck%20_n

Са циљем превенције сваког вида насиља,  млади волонтери Црвеног крста    су  у  оквиру обележавања Недеље Црвеног крста организовали едукативне радионице за ученике прокупачких школа.

Предавање на тему „Ненасилно решавање конфликата“  јуче је  за ученике трећег разреда одржано у  ОШ „ Никодије Стојановић Татко“,а  до краја недеље  биће   одржано и у другим  школама.

 У оквиру едукативних предавања  обухваћене  су теме из области толеранције,ненесилне комуникације,  дечјих права,родне равноправности,превенција насиља путем електронских медија и друге сличне теме.

–  Програм који  спроводимо у сарадњи са просветним радницима има за циљ да  развија самопоуздање и кооперативност код деце и охрабри их да изнесу своје мишљење,као и да  покажу своје способности,таленат и знање. Теме које смо обухватили говоре о проблемима са којима се  свакодневно сусрећемо,зато је и наш циљ да младима помогнемо како да се сањима суочавају, казала је Јована Миладиновић,која је заједно са вршњачким едукаторима Тамаром Живковић ,Наталијом Ђорђевић и учитељицом Миленом Сарић,одржала ову радионицу. 

 

Величина слова: