Помоћ у кући за најугроженија лица
12. новембра 2015.
„Собе од воде“ Иване Живић Јерковић
16. новембра 2015.
Прикажи све

Емоцијама ка апсолутној слободи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

izlozba%20jelena1 izlozba%20jelena2

Прву самосталну изложбу слика Јелене Митић из Прокупља,у холу биоскопа „Топлица“ отворио је организатор Ликовне секције Дома културе Милан Илић,речима хвале. Он је испред прокупачког Дома културе истакао да осећа задововољство што је ова установа у прилици да угости и подржи младе уметнике,који су на почетку каријере,али већ изграђени и  на путу да постану велики и познати.

Захваљујући се на добродошлици и пре свега на подршци,ауторка изложбе слика под називом „Актери атељеа“ Јелена Митић је истакла да јој је велико задовољство што своје радове може да прикаже у свом родном граду.

-Хвала вам што сте вечерас са мном. Посебно хвала мојој породици и пријатељима,који су од почетка веровали у мене. Овом приликом се захваљујем и свима онима који нису веровали у мене,јер су и они подједнако утицали на моју мотивацију и жељу да истрајем и успем,нагласила је Митићева.

У разговору са овом младом уметницом сазнали смо и то да у нашем граду однедавно постоји оаза за све уметнике и младе људе који су окренути лепом,алтернативном и другачијем,каква је управо и она сама.

 Art pub Black fox je настао захваљујући креативној енергији ове младе сликарке и траје под слоганом „Зато што можемо све контра од онога на шта су нас навикавали!“

izlozba%20jelena

Свој таленат она је брусила у Новом Саду,код академског сликара Вељка Ковачевића. Из овог атељеа понела је у родни град дивне успомене и темеље сликарских вештина. Своја платна ипак облаже емоцијама и ствра искључиво поведена осећајима.

-Кад год су ме водиле емоције било је добро. Када сам радила оно што ми је било наметнуто,нисам била задовољна резултатима. Бивало је то добро,али се осећала негативна енергија,зато када имам жељу за сликањем,потпуно је небитно хоћу ли имати модел или ћу своју унутрашњу визију да пренесем на платно,додала је Јелена.

Њени сликарски узори су Фрида Кало и Пабло Пикасо.

-Она је борбена и јака,а он иновативан,каже Јелена.

Ми јој желимо да постане славна и позната колико и ова два уметника и да својим талентом,истрајношћу и различитошћу успе у покретању новог и другачијег у свему што замисли.

 

 Љубитељи ликовне уметности у наредних 15 дана моћи ће да погледају изложбу ове младе и талентоване сликарке,која је заправо изложба модела,који су цртани у атељеу Јелениног ментора,академског сликара Вељка Ковачевића. 

Величина слова: