Neophodno brzo delovanje
13. oktobra 2015.
Održan trening za pripadnike jedinice Civilne zašt
15. oktobra 2015.
Prikaži sve

Emotivni dnevnik slikarke iz Lebana


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Emilija%20Jordanov%20Todorovic%20otvaranje%20068

Galerija „Boža Ilić“ bila je domaćin slikarki iz Lebana Emiliji Jordanov Todorović i njenoj prvoj samostalnoj izložbi pod nazivom „Emotivni dnevnik“. Na dvadesetak platna ova akademska slikarka predstavila je svoje impresije i doživljaje u različitim susretima sa prirodom.

Prema rečima istoričara umetnosti u Narodnom muzeju Toplice Dragana Popovića,ovom nesvakidašnjom prirodom,koju je onako kako ju je doživela pretočila na platno,Emilija Jordanov Todorović omogućila je ljubiteljima slikarstva da uživaju.

– Ona je napravila dobar i ispravan korak i na pravom je putu u traganju za svojim ostrvom sreće i zadovoljstva,dodao je na otvaranju Popović.

Autor „Emotivnog dnevnika“ Emilija Jordanov Todorović naglašava da energiju i nadahnuće crpi upravo iz prirode i to sa velikim uživanjem prenosi na platno. Ovo je njena prva samostalna izložba,ali za njom su brojne kolektivne,na kojima je,kako kaže,vrlo rado učestvovala. 

Veličina slova: