Обнова газдинстава до краја априла
20. априла 2016.
Обележен Дан волонтера
22. априла 2016.
Прикажи све

Европска подршка предузетницама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

progres

 Европска унија и Влада Швајцарске  обезбедиле су 368.000 евра за развој женског предузетништва у општинама југоисточне и југозападне Србије,које су обухваћене програмом Европски ПРОГРЕС.

Издвојеним средствима ће 48 жена из 22 општине покренути своја предузећа,чиме ће се знатно побољшати квалитет живота њихових породица,као и економски развој општина у којима живе.

Нове предузетнице,које се између осталих делатности,баве стоматологијом,производњом одеће,накита,прерадом воћа и поврћа,добиле су опрему како би отпочеле пословање.Поред тога,оне су кроз активности Европског ПРОГРЕСА овладале и занимањима о маркетингу,продаји,порезима и правим аспектима пословања.

-Запошљавање жена и њихово укључивање на тржиште рада један је од приоритета Владе Србије и зато смо ми активни партнери у  активностима које финансирају Европска унија и Влада Швајцарск преко Европског ПРОГРЕСА,а имају за циљ унапређење друштвеног и економског положаја жена и родне равноправности,навела је министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић,приликом доделе сертификата предузетницама

Општина Прокупље једна је од општина у Србији која је међу првима потписала Повељу о родној равноправности,као и општина која је формирла Савет за родну равноправност.

Према речима министарке Јоксимовић,2016. година је проглашена  за годину предузетништва,  с посебним аспектом на женско предузетништво.

Честитајуће новим предузетницама,амбасадор Владе Швајцарске у Србији Žan Daniel Ruh је  рекао да више од деценије,Влада Швајцарске и Европска унија,заједно са Владом Србије подржавају успостављање институционалног и правног оквира за родну равноправност.

-На овај начин промовишемо женско предузетништво,али и родну равноправност. Ви представљате прави узор за друге жене које желе да се осмостале и почну свој посао а Европски ПРОГРЕС је ту да вам пружи подршку,рекао је амбасадор Рух.

Величина слова: