Колонија „Божа Илић“ на Белом Камену
10. августа 2016.
Абрашевић потврдио прошлогодишњи успех
12. августа 2016.
Прикажи све

Европски ПРОГРЕС финансира нове пројекте


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Европска унија и Влада Швајцарске обезбедиле су 2,5 милиона евра за финансирање пројеката,чији је циљ унапрађење живота грађана у 34 општине југоисточне и југозападне Србије,међу којима је и општина Прокупље.

Одобрена подршка подразумева финансирање 14 локалних инфраструктурних пројеката вредности 1,5 милиона евра,као и 17 микро и малих предузећа од 253.880 евра. Европски ПРОГРЕС ће,такође,кроз набавку опреме у вредности 183.307 евра подржати двадесет двоје младих људи да започну сопствени бизнис.

– Европска унија и Влада Швајцарске ће наставити да подржавају развој локалне инфраструктуре,који ће унапредити квалитет живота људи као и укупног пословног амбијента који је предуслов за привлачење инвестиција,рекао је Грем Тиндал,менаџер Европског ПРОГРЕСА. Како је Тиндал навео,кроз подршку предузећима и самозапошљавању младих Европски ПРОГРЕС доприноси већој конкурентности локалне привреде,отварању нових радних места и подстицању предузетничког духа.

На састанку,који је јуче одржан у Врању,подржане су и активности за спровођење мера из Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња на локалном нивоу,за које је опредељено 150.000 евра.

Европски ПРОГРЕС,у партнерству са Националном алијансом за локални економски развој,подржаће пројекте локалних самоуправа у примени електронског система за издавање грађевинских дозвола. За ту намену опредељена су средства у износу од 71.000 евра. Одобрени су и критеријуми јавног позива за спровођење стручног усавршавања у локалним самоуправама.

– Донели смо важне одлуке,пред нама је велики број пројеката,а оно што је битно је да охрабримо локалне самоуправе да се ангажују на припреми квалитетних пројеката који су у складу са потребама становништва и приоритетима развоја,истакла је Ана Станковић,менаџерка пројеката Делегације Европске уније у Србији.

У претходне две године Европски ПРОГРЕС је подржао 214 пројеката,од којих је 66 већ завршено,а међу оствареним резултатима истакнуто је ажурирање базе пореских обвезника у 16 локалних пореских управа,што треба да повећа приходе у локалним буџетима за 13 одсто,као и израда 20 главних пројеката који стварају предуслове за изградњу и помажу општинама да обезбеде средства код донатора.

Evropski%20PROGRES

Величина слова: