Za brže apotekarske usluge
29. oktobra 2014.
Pobedila Pravda i istina za svakog Roma
31. oktobra 2014.
Prikaži sve

Evropski PROGRES finansira nove projekte

U okviru programa Evropski PROGRES,koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske,utvrđeni su kriterijumi za pružanje podrške klasterima u ukupnom iznosu od 200.000 evra za uvođenje inovacija,kao i kriterijumi za dodelu podrške lokalnim samoupravama za izradu tehničke dokumentacije za socijalne i ekonomske infrastrukturne projekte,za koje je izdvojeno oko 1,78 miliona evra.

Upravni odbor Evropskog PROGRESA takođe je odobrio i predlog projekta za institucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i podršku opštinama za poboljšanje politika rodne ravnopravnosti,koji će sprovoditi Kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena.

– Evropski PROGRES je nova prilika za sve nas da stvorimo nove uslove za investicije i razvoj poslovanja,da osnažimo bazu za razvoj infrastrukture,da vam pomognemo da usvojite neku od najboljih globalnih praksi u vođenju projekata,rekao je predstavnik Sektora 3 delegacije Evropske unije Rihard Maša.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstava Republike Srbije,opština koje učestvuju u realizaciji Evropskog PROGRESA,predstavnici razvojnih agencija,civilnog društva,donatori,predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske.

– Prednost Evropskog PROGRESA je regionalni pristup u realizaciji koji omogućava razmenu iskustava u praksi dobrog upravljanja među opštinama,koji će omogućiti da one zajedno postignu više nego što bi to učinile pojedinačno,rekla je direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju sa Srbijom Izabel Perih.

 

UO%20Aleksinac%2028%2010%202014_%20002

Veličina slova: