Награде на ФЕДЕС-у
9. априла 2014.
Апотека у Прокупљу обележила 65 година рада
11. априла 2014.
Прикажи све

ФЕДЕС – вече народног стваралаштва


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Сала биоскопа „Топлица“ била је мала да прими све оне који су желели да уживају у песми и музици у вечери народног стваралаштва,у оквиру овогодишњег ФЕДЕС-а,које се ове године одвијало под насловом „Музика Балкана“.

            Више од 30 извођача представило се аутентичном народном песмом и музиком са овог простора,која је помало заборављена. Њихов наступ оцењивао је жири састављен од професора музике Зорана Јовановић,Слободанке Стевановић и Гордане Марковић.

DSC_7431

            У категорији солиста певача народне песме у старијем узрасту прво место заузео је Стивен Демировић,друго Милена Костић и треће Теодора Станојевић.

            У млађем узрасту најбољи извођачи били су Денис Сушица,Јована Костић и Јована Будић.

            У категорији инструменталиста награђени су Данијел Ибрахимовић за виолину,Данијел Стојковић за хармонику и Стивен Демировић за виолину.  

DSC_7393

            У ревијалном делу програма наступила је победница прошлогодишњег ФЕДЕС-а Ана Радовановић и КУД „Абрашевић“.

            Вечерас од 19 часова у биоскопу „Топлица“ је завршница овогодишњег шестог по реду ФЕДЕС-а,када ће и жири и публика изабрати најбољег солисту у конкуренцији Дечје песме.

DSC_7475

 

Величина слова: