Решавање приоритетних проблема
17. јула 2014.
Вече духовне поезије
19. јула 2014.
Прикажи све

Фестивал филма о библиотеци


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_7096 DSC_7106(1)

У Народном музеју Топлице прокупачкој публици приказани су награђени филмови са Фестивала филма о библиотеци,под називом „3,2,1 библиотека“,који је организовала Народна библиотека „Раде Драинац“.

Прва награда припала је библиотеци из Шапца,друга пожаревачкој библотеци,а трећа краљевачкој.

– Конкурс за овај фестивал био је расписан у марту ове године. Стигло нам је девет филмова из наше земље,а жири који је радио у саставу директорка Дома културе Тијана Петровић,филмски аутор Жикица Јовановић и библиотекар Наталија Милосављевић,одлучио је да су филмови баш ових библотека најбољи,истакао је Цветковић и нагласио да следеће године очекује и филмове из иностранства.

У образложењу жирија овог Фестивала стоји да је шабачка библиотека награђена првом наградом за филм „Три,четири,петири… сад“,због оригиналне сценографије и духовитог приказа теме,без губљења поучног момента. Филм библиотеке из Пожаревца под називом „Илија М. Петровић“ добио је другу награду због одлично дочараног рада у библиотеци,док је треће место припало краљевачкој библиотеци „Стефан Првовенчани“ за филм „Кућа свих кућа“ због оригиналних дечијих цртежа,који су интересантним сценаријем и добром монтажом склопљени у анимирани филм. 

 

DSC_7081

Величина слова: