Општина издваја средства за обуку и запошљавање
6. марта 2015.
Потребна прихрана озимих култура
10. марта 2015.
Прикажи све

Филип Костески као поздрав граду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Filip%20Kostevski%20na%20oprostajnoj%20izlozvi%20pred%20odlayak%20u%20Norvesku(1) izlozba%20slika

Љубитељи ликовне уметности у холу биоскопа Топлица могу да погледају изложбу слика са око тридесетак радова прокупачког уметника Филипа Костеског,којима се поздравио са својим родним градом,најавивши одлазак за Норвешку.

            -Ове слике настајале су у периоду од 2008. године,па све до данас. Стварао сам са сликарима из Прокупља и Топлице,где сам и открио своју љубав према сликарству и усавршавао свој рад,истакао је Костески.

Један од разлога његовог одласка ван земље јесте то што годинама чека посао и што,како каже,уметници у Србији много тешко живе,а посебно у малој средини као што је Прокупље.

            -И по одласку из свог родног града,ја ћу стално мислити на њега. Обећавам да ћу долазити да излажем своје радове,које тамо будем стварао,додаје овај уметник.

Руководилац ликовне секције Дома културе Милан Илић истиче да је Филип Костески био веома активан члан Удружења ликовних стваралаца Топлице,које ради у оквиру ове установе и један је од покретача Ликовне колоније у манастиру „Свети Ђорђе“ у Ајдановцу.

            -Он је дугогодишњи члан нашег Удружења,још од својих средњошколских дана. Његов допринос у сликарском стваралаштву је немерљив,нагласио је Илић.

За овим уметником је велики број самосталних и колективних изложби. За свој рад Костески је добио велики број домаћих и међународних награда. Његови радови су део многобројних приватних колекција у земљи и иностранству,а један је доспео и у Америчку националну галерију.

 

 

Величина слова: