Opština izdvaja sredstva za obuku i zapošljavanje
6. marta 2015.
Potrebna prihrana ozimih kultura
10. marta 2015.
Prikaži sve

Filip Kosteski kao pozdrav gradu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Filip%20Kostevski%20na%20oprostajnoj%20izlozvi%20pred%20odlayak%20u%20Norvesku(1) izlozba%20slika

Ljubitelji likovne umetnosti u holu bioskopa Toplica mogu da pogledaju izložbu slika sa oko tridesetak radova prokupačkog umetnika Filipa Kosteskog,kojima se pozdravio sa svojim rodnim gradom,najavivši odlazak za Norvešku.

            -Ove slike nastajale su u periodu od 2008. godine,pa sve do danas. Stvarao sam sa slikarima iz Prokuplja i Toplice,gde sam i otkrio svoju ljubav prema slikarstvu i usavršavao svoj rad,istakao je Kosteski.

Jedan od razloga njegovog odlaska van zemlje jeste to što godinama čeka posao i što,kako kaže,umetnici u Srbiji mnogo teško žive,a posebno u maloj sredini kao što je Prokuplje.

            -I po odlasku iz svog rodnog grada,ja ću stalno misliti na njega. Obećavam da ću dolaziti da izlažem svoje radove,koje tamo budem stvarao,dodaje ovaj umetnik.

Rukovodilac likovne sekcije Doma kulture Milan Ilić ističe da je Filip Kosteski bio veoma aktivan član Udruženja likovnih stvaralaca Toplice,koje radi u okviru ove ustanove i jedan je od pokretača Likovne kolonije u manastiru „Sveti Đorđe“ u Ajdanovcu.

            -On je dugogodišnji član našeg Udruženja,još od svojih srednjoškolskih dana. Njegov doprinos u slikarskom stvaralaštvu je nemerljiv,naglasio je Ilić.

Za ovim umetnikom je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi. Za svoj rad Kosteski je dobio veliki broj domaćih i međunarodnih nagrada. Njegovi radovi su deo mnogobrojnih privatnih kolekcija u zemlji i inostranstvu,a jedan je dospeo i u Američku nacionalnu galeriju.

 

 

Veličina slova: