Министар културе на Драинчевим сусретима
25. августа 2017.
Болница улаже у безбедност
29. августа 2017.
Прикажи све

Филм о архитекти Краснову


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Rusi%20u%20Pk

Студио социјалног филма „Вифсаида“ и филмски студио „Руски пут“ Дома руске дијаспоре „Александар Солжењицин“,уз финансијску подршку Федералне агенције за штампу и масовне комуникације,отпочео је снимање јединственог,првог такве врсте,међународног телевизијског филма „Градитељ Краснов“. Филм говори о истакнутом архитекти Николају Краснову,који се памти по монументалним грађевинама у Београду.

Како би снимили материјал за филм,тачније објекат по пројекту Краснова на брду Хисар,у Прокупљу су боравили генерални директор студија „Вифсаида“ Филип В. Кудрјашов,члан Савеза кинематографа Руске федерације режисер Алексеј Бурикин и сниматељ Дмитриј Протопопов.

– Имамо гаранцију да ће филм о Краснову,по његовом завршетку бити приказан на федералном руском каналу „Култура“ и спутњиковом телевизијском каналу „Први образовни“,рекао је генерални директор студија „Вифсаида“ Филип Кудрјашов,у разговору са већницом за културу у Општини Прокупље Милицом Ерић.

Он је истакао да су за потребе филма радили на снимању објеката на којима је Краснов радио у Београду,оригиналних докумената,скица и пројеката у Архиву Југославије,  унутрашњости Дома Народне скупштине и Двора,цркви Св. Ђорђа на Опленцу,као и Бањи Ковиљачи.

Према речима директора Народног музеја Топлице Дарка Жарића,после емитовања на федералном руском и спутњиковом телевизијском каналу,овај међународни телевизијски филм „Градитељ Краснов“ биће приказан у Београду и Прокупљу.

Величина слова: