Радови на згради Дома за смештај старих лица
1. септембра 2015.
Хистрион поклонио клима уређај Неуропсихијатрији
3. септембра 2015.
Прикажи све

Филм Жикице Јовановића најбољи у Сарајеву


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FILM%20ZIKICA

После филма „Аладин и чаробна канта“, који је освојио осам награда,Жикица Јовановић са филмом „Секира“ осваја прву награду,специјално признање жирија на Јахорина филм фестивалу у Сарајеву. Његови сарадници на овом филму били су продуцент Владан Милутиновић,камерман Војкан Аранђеловић,музику је урадио Ивица Траиловић,а улоге тумачили Тијана Петровић и Радосав Кривокапић.

Филм „Секира“ је шаљивог карактера,траје два и по минута,а до самог краја у њему се преплиће више жанрова,рекао је редитељ и сценариста Жикица Јовановић,истичући да су људи после „Аладина и чаробне канте“ очекивали награду и за овај филм и да је она дошла у право време.

На Јахорина филм фестивалу у Сарајеву било је пријављено 2.763 филма из 117 земаља,а у званични програм су била уврштена 92 филма из 28 земаља.

Оно што је такође важно,чиме нам се похвалио овај филмски стваралац,јесте да је у Прокупљу основан Филм клуб,који ће се бавити афирмацијом филма.

– Главни задатак овог нашег Удружења биће,поред промоције филмске уметности у нашем граду и развоја културе уопште,едукација деце уз помоћ филма. Бавићемо се кроз филмске радионице заштитом животне средине,очувањем људских и дечијих права,толеранцијом и различитошћу,нагласио је Јовановић.

Он је овом приликом подвукао да је првенствена намера самог удружења да има што више чланова,са којим ће заједничким снагама деловати кроз едукативне радионице,кроз које ће заинтересовани моћи да виде како је бавити се режијом,монтажом,снимањем,избором фотографије и музике за филм.

Величина слова: