Radovi na zgradi Doma za smeštaj starih lica
1. septembra 2015.
Histrion poklonio klima uređaj Neuropsihijatriji
3. septembra 2015.
Prikaži sve

Film Žikice Jovanovića najbolji u Sarajevu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FILM%20ZIKICA

Posle filma „Aladin i čarobna kanta“, koji je osvojio osam nagrada,Žikica Jovanović sa filmom „Sekira“ osvaja prvu nagradu,specijalno priznanje žirija na Jahorina film festivalu u Sarajevu. Njegovi saradnici na ovom filmu bili su producent Vladan Milutinović,kamerman Vojkan Aranđelović,muziku je uradio Ivica Trailović,a uloge tumačili Tijana Petrović i Radosav Krivokapić.

Film „Sekira“ je šaljivog karaktera,traje dva i po minuta,a do samog kraja u njemu se prepliće više žanrova,rekao je reditelj i scenarista Žikica Jovanović,ističući da su ljudi posle „Aladina i čarobne kante“ očekivali nagradu i za ovaj film i da je ona došla u pravo vreme.

Na Jahorina film festivalu u Sarajevu bilo je prijavljeno 2.763 filma iz 117 zemalja,a u zvanični program su bila uvrštena 92 filma iz 28 zemalja.

Ono što je takođe važno,čime nam se pohvalio ovaj filmski stvaralac,jeste da je u Prokuplju osnovan Film klub,koji će se baviti afirmacijom filma.

– Glavni zadatak ovog našeg Udruženja biće,pored promocije filmske umetnosti u našem gradu i razvoja kulture uopšte,edukacija dece uz pomoć filma. Bavićemo se kroz filmske radionice zaštitom životne sredine,očuvanjem ljudskih i dečijih prava,tolerancijom i različitošću,naglasio je Jovanović.

On je ovom prilikom podvukao da je prvenstvena namera samog udruženja da ima što više članova,sa kojim će zajedničkim snagama delovati kroz edukativne radionice,kroz koje će zainteresovani moći da vide kako je baviti se režijom,montažom,snimanjem,izborom fotografije i muzike za film.

Veličina slova: