Novine u Uredbi o raspodeli podsticajnih sredstava
2. marta 2015.
Prokupčanka najbolja na „Poslovnom izazovu“
5. marta 2015.
Prikaži sve

Fizička aktivnost i zdrav život


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skola%20sport%20policija

U nastavku sprovođenja projekta Policijske uprave u Prokuplju i OŠ “Milić Rakić Mirko“ pod nazivom „Sport – škola – policija“ u ovoj školi održana su predavanja na temu bolesti zavisnosti,narkomanija i alkoholizam. U sklopu borbe protiv ovih savremenih bolesti promovisana je fizička aktivnost,kao jedan od načina da se mladi udalje od rizika.

– Predavanje su održana učenicima šestog i sedmog razreda,dok će učenici završnog razreda moći ova predavanja da čuju neposredno pred matursko veče i ekskurziju u aprilu mesecu – objasnila je direktor škole „Mirko“ Ivana Radonjić. Ona je dodala da je predavanje održala oficir Policije Valentina Radić i da je kroz njega decu upoznala kako da izbegnu suočavanje sa ovim porocima,ali i sa posledicama konzumiranja alkohola i narkotika.

Organizator sportskih aktivnosti u okviru projekta  „Sport – škola – policija“ je profesor fizičkog vaspitanja Miroljub Glišić,a učenici ove osnovne škole su odmerili svoju fizičku spremnost u neobičnom nadmetanju sa profesorima fizičkog vaspitanja i pripadnicima Policijske uprave u Prokuplju. 

Pobednici ovog takmičenja su bili svi učesnici, jer su kroz ovu aktivnost promovisali zdrav život i rekli NE porocima.

Ovaj projkat se sprovodi u cilju prevencije alkoholizma i narkomanije,elektronskog nasilja i zloupotreba pirotehničkih sredstava. 

Predavanja su namenjena učenicima šestog,sedmog i osmog razreda,a već drugu godinu realizuje se u prokupačkim osnovnim školama u saradnji sa danskom organizacijom „Open fan“.

 
Veličina slova: