Новине у Уредби о расподели подстицајних средстава
2. марта 2015.
Прокупчанка најбоља на „Пословном изазову“
5. марта 2015.
Прикажи све

Физичка активност и здрав живот


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skola%20sport%20policija

У наставку спровођења пројекта Полицијске управе у Прокупљу и ОШ “Милић Ракић Мирко“ под називом „Спорт – школа – полиција“ у овој школи одржана су предавања на тему болести зависности,наркоманија и алкохолизам. У склопу борбе против ових савремених болести промовисана је физичка активност,као један од начина да се млади удаље од ризика.

– Предавање су одржана ученицима шестог и седмог разреда,док ће ученици завршног разреда моћи ова предавања да чују непосредно пред матурско вече и екскурзију у априлу месецу – објаснила је директор школе „Мирко“ Ивана Радоњић. Она је додала да је предавање одржала официр Полиције Валентина Радић и да је кроз њега децу упознала како да избегну суочавање са овим пороцима,али и са последицама конзумирања алкохола и наркотика.

Организатор спортских активности у оквиру пројекта  „Спорт – школа – полиција“ је професор физичког васпитања Мирољуб Глишић,а ученици ове основне школе су одмерили своју физичку спремност у необичном надметању са професорима физичког васпитања и припадницима Полицијске управе у Прокупљу. 

Победници овог такмичења су били сви учесници, јер су кроз ову активност промовисали здрав живот и рекли НЕ пороцима.

Овај пројкат се спроводи у циљу превенције алкохолизма и наркоманије,електронског насиља и злоупотреба пиротехничких средстава. 

Предавања су намењена ученицима шестог,седмог и осмог разреда,а већ другу годину реализује се у прокупачким основним школама у сарадњи са данском организацијом „Опен фан“.

 
Величина слова: