Завршена јесења сетва
29. новембра 2016.
Спремно чекају зиму
1. децембра 2016.
Прикажи све

Фонд за таленте наградио најбоље студенте


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

opstina%20prokuplje1

Општина Прокупље је из буџета обезбедила средства,којим је кроз једнократну новчану помоћ од 35000 динара,Фонд за таленте Општине Прокупље наградио 59 студената основних и докторских студија са просечном оценом 9 и изнад 9.

Новчану награду од  15 000 динара добио је и ученик Јордан Динић  за освојену трећу награду на Републичком такмичењу из физике,  док је  Дечији хор Дома културе „Сањалице“  за освојено треће место на Међународном хорском такмичењу „Александар Нисис Морфидис“ у Новом Саду  добио 22 000 динара.

Председник Управног одбора  Фонда за финансирање талената Општине Прокупље  др Небојша Чоловић је изразио задовољство због тога што се из године у годину издваја све више новца за награђивање одличних резултата,што значи да сваке године стасавају све успешније генерације младих Прокупчана.

Ове године Општина Прокупље издвојила је 2,5 милиона динара за награђивање талентоване деце преко Фонда. На име награда освојених на међународним и државним такмичењима,која су уврштена у календар Министарства просвете и технолошког развоја,ученицима прокупачких основних и средњих школа,  до сада је исплаћено 469 000 динара.

Једнократна новчана помоћ награђеним студентима биће уплаћена на жиро рачуне које су доставили са осталом документацијом потребном за учешће на конкурсу Фонда за таленте Општине Прокупље.

 

 

Величина слова: