Završena jesenja setva
29. novembra 2016.
Spremno čekaju zimu
1. decembra 2016.
Prikaži sve

Fond za talente nagradio najbolje studente


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

opstina%20prokuplje1

Opština Prokuplje je iz budžeta obezbedila sredstva,kojim je kroz jednokratnu novčanu pomoć od 35000 dinara,Fond za talente Opštine Prokuplje nagradio 59 studenata osnovnih i doktorskih studija sa prosečnom ocenom 9 i iznad 9.

Novčanu nagradu od  15 000 dinara dobio je i učenik Jordan Dinić  za osvojenu treću nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike,  dok je  Dečiji hor Doma kulture „Sanjalice“  za osvojeno treće mesto na Međunarodnom horskom takmičenju „Aleksandar Nisis Morfidis“ u Novom Sadu  dobio 22 000 dinara.

Predsednik Upravnog odbora  Fonda za finansiranje talenata Opštine Prokuplje  dr Nebojša Čolović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se iz godine u godinu izdvaja sve više novca za nagrađivanje odličnih rezultata,što znači da svake godine stasavaju sve uspešnije generacije mladih Prokupčana.

Ove godine Opština Prokuplje izdvojila je 2,5 miliona dinara za nagrađivanje talentovane dece preko Fonda. Na ime nagrada osvojenih na međunarodnim i državnim takmičenjima,koja su uvrštena u kalendar Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja,učenicima prokupačkih osnovnih i srednjih škola,  do sada je isplaćeno 469 000 dinara.

Jednokratna novčana pomoć nagrađenim studentima biće uplaćena na žiro račune koje su dostavili sa ostalom dokumentacijom potrebnom za učešće na konkursu Fonda za talente Opštine Prokuplje.

 

 

Veličina slova: