Култура спаја људе
15. јануара 2016.
Студент Стеван Гашевић освајач Часног крста
19. јануара 2016.
Прикажи све

Формиран Савет скупштина општина југa Србије


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Jug%201

У Блацу је одржана Оснивачка седница Савета скупштина градова и општина југоисточне Србије. На Оснивачкој скупштини били су председници локалних власти из Нишавског,Топличког,Борског,Јабланичког,Пчињског,Зајечарског,Браничевског и Пиротског управног округа.

Оснивачкој скупштини,међу представницима многих градова и општина,присуствовали су начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић,председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и председник Скупштине општине Прокупље Радослав Михајловић.

На седници је истакнуто да идеја о формирању Савета скупштина градова и општина југоисточне Србије постоји већ две године и да је један од основних циљева формирања повећање ефикасности у раду свих општина и градова који се налазе у овом делу Србије.

– Највећи број градова и општина југоисточне Србије спада у ред неразвијених. Повећање кредибилитета чланица Савета скупштина у комуникацији са државним органима приликом подношења захтева,иницијатива и предлога у решавању питања од виталне важности за локалну заједницу,рад на пројектима и програмима од општег значаја,сарадња и размена искустава на плану економског развоја,као и усавршавање и модернизација рада СО,један су од циљева деловања Савета скупштина градова и општина југоисточне Србије,речено је на Оснивачкој скупштини.

Jug%202

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић је истакао да је свако удруживање,које за циљ има унапређење квалитета живота и рада грађана,добродошло.

– Добро је што се формира Савет скупштина градова и општина југоисточне Србије,коју ће представљати руководства више од 40 локалних самоуправа из осам округа. Познато је да овај део наше земље спада у ред неразвијених крајева. Формирањем ове асоцијације очекујем да заједничким напорима,одговорнијим и квалитетнијим радом допринесемо равномерном развоју свих крајева Србије,а самим тим и прокупачке и других општина Топлице.

Председник Скупштине општине Прокупље Радослав Михајловић рекао је да је добро што је дошло до формирања Савета скупштина и нагласио да је суштина његовог формирања јачање капацитета законодавне власти на локалу,сарадња међу општинама,размена искустава и заједнички наступи када су у питању пројекти према министарствима.

Председник Пауновић и Михајловић током сусрета са руководствима Блаца,Куршумлије,Ниша,Мерошине,Житорађе,Дољевца,Лесковца,Бујановца,Трговишта,Врања,Сврљига,Бора и других градова југоисточне Србије,разменили су искуства о раду локалних самоуправа и могућностима успостављања сарадње.

Представници 27 локалних самоуправа,који су присуствовали Оснивачкој скупштини,присуствовали су и изложби ручних радова. Своје радове изложило је скоро 50 удружења жена из многих блачких села,Врњачке Бање,Ниша и других градова.

Штанд ручних радова удружења жена из Прокупља посетили су многобројни учесници Скупштине и посетиоци,као и представници локалне самуоправе Прокупља и Топлице.       

Jug%203

Величина слова: