Млади таленти одушевили публику
25. децембра 2017.
Новогодишњи поклони ученицима
27. децембра 2017.
Прикажи све

Гест вредан пажње

Црвеном крсту Прокупље, пољопривредник из Горње Речице Љубинко Васиљевић је поклонио 450 килограма кромпира, 100 црног лука и 25 килограма пасуља.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић похвалио је поступак овог угледног пољопривредника који се већ неколико година бави органском производњом.

crveni%20krst%201

-Пољопривредно газдинство Љубинка Васиљевића у својој производњи не користи хемијска средства. Воће и поврће које он производи изузетног су квалитета и тражени су на тржишту. Помоћ у намирницама Црвеном крсту говори о хуманости овог пољопривредника, рекао је Пауновић.

-И поред пролећног мраза и дуготрајне суше са овогодишњим родом поврћа и воћа могу бити задовољан, изјавио је Васиљевић и додао да је својим малим гестом желео да за Новогодишње и Божићне празнике обрадује поједине социјално угрожене  породице.

Он напомиње да је ове године имао род од четири тоне кромпира, три црног и две белог лука, 15 тона крушке, две јабуке, четири тоне  шљиве и око 800 килограма ораха.

crveni%20krst%202

-Волео бих када би мој пример следила и друга пољопривредна газдинства, јер мали поклон некима значи много, истакао је Васиљевић.     

Секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић захвалио се Васиљевићу на помоћи коју је упутио Црвеном крсту.

-У последњих 15 година ово је први пут да нам је један пољопривредник поклонио своје производе које ћемо поделити социјално угроженим породицама, изјавио је Суботић. 

Величина слова: