ЈКП „Хаммеум“ добио сајт и фејсбук страницу
12. септембра 2016.
Одржана манифестација Дани поља кукуруза
14. септембра 2016.
Прикажи све

Гимназија спремно дочекала нове ђаке


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214
gim%2012
И ове године је за упис у прокупачку Гимназију владало велико интересовање,те је тако,према речима директора ове школе Вучеље Раденовића,упис нових средњошколаца завршен већ у првом уписном року.

Као и претходних година на друштвено- језичком смеру уписано је 90 ученика,а на природно- математичком 60.

Захваљујући максималном ангажовању Општине Прокупље у овој школи је много тога урађено.

-У току 2015/16.године наша школа је добила 360 нових столица,180 ђачких клупа,12 катедри и исто толико столица за професоре,тако да је новим намештајем потпуно опремљено 12 учионица,рекао је директор Гимназије Вучеља Раденовић.

Он се похвалио и новом електроинсталацијом у котларници,која није мењана од 1978.године,када је уведено грејање на лож уље.

-У приземљу је урађен  мокри чвор и за ученике и раднике школе. Постављен је најсавременији громобран и видео надзор са 16 камера. Њима ће сада бити покривен и део дворишта и улаз са улице „Ратко Павловић Ћићко“. У свим ходницима у школи уведена је и паник расвета и замењен светларник,који је био потенцијална опасност за ученике и грађане. Реч је о делу зграде прокупачке Гимназије који користи Дом културе,истакао је Раденовић.

Он је додао и то да су поред тога што су окречене све учионице,холови,ходници,канцеларије и зборница,застакљене и све учионице,где је било потребе за тим,тако да је ова школска 2016/17.година почела на време и без икаквих проблема.

-Све је спремно за несметан рад,учење и постизање добрих резултата и у овој години,нагласио је директор ове средње школе.

Како се зграда прокупачке Гимназије налази под заштитом Завода за заштиту споменика културе,директор Вучеља Раденовић наводи да су ове године од поменуте установе добили дозволу и услове под којима ће радити фасаду школе,изводити лимарске радове и заменити дотрајалу столарију.

-Захваљујући нашој локалној самоуправи већ је урађен и пројекат и у току ове школске 2016/17.године планирани радови биће реализовани,подвукао је директор прокупачке Гимназије Вучеља Раденовић.   

gim%2011

Величина слова: