Opština Prokuplje je primer dobre prakse
28. septembra 2017.
Sportski vikend
2. oktobra 2017.
Prikaži sve

Gledaoci oduševljeni predstavom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ana11 ana22

Premijerno izvođenje predstave „Ana je čekala“,za koju se tražila karta više,prokupačka publika imala je priliku da vidi sinoć u Domu kulture.

Predstavu je režirala Tijana Petrović prema tekstu knjige Srbijanke Stanković.

Po završetku predstave oduševljenje je bilo veliko i na sceni među glumcima,ali i u pozorišnoj sali među publikom. „Ana je čekala“ se dopala Prokupčanima,jer je kako kažu,pričala priču o njihovim životima i svakodnevici.

ana33 ana44

-Veoma smo zadovoljni predstavom,publika je uživala,smejala se i plakala,što znači da smo je dotakli  svojom energijom i veoma se ponosimo onim što smo večeras prikazali na sceni,rekla je glumica i rediteljka predstave Tijana Petrović.

Deo ove pozorišne ekipe bio je i mladi glumac Nemanja Tonić,koji je u predstavi glumio poznatog pisca,zaljubljenog u mladu slikarku,koju je na sceni donela mlada i talentovana glumica Anastasija Cvijanović.

-Drago mi je da sam bio deo ove glumačke ekipe. Veoma vredno smo radili,a premijera je pokazala koliko dobro smo se pripremili. Bili smo sve ovo vreme,dok su probe trajale kao jedna porodica,što se moglo i osetiti večeras,rekao je sa velikim i vidnim zadovoljstvom Nemanja Tonić.

Autor knjige „Ana je čekala“ Srbijanka Stanković  je istakla da je veoma zadovoljna premijerom predstave.

– Tekst nije išao hronološki,pa sasvim logično nisu ni scene. Rubikova kocka je trebalo da posluži kao kalendar koji će uputiti gledaoce na to u kojoj se zapravo godini nalazimo. To je bila zagonetka koja je trebalo da zaintrigira,da pomalo zbuni,ali ne do te mere da ništa na kraju ne bude jasno. Možda bih upravo stavila akcenat na to šetanje kroz vreme. I naravno na ljubavnu priču i čuveno pitanje da li ljubav može da opstane u različitim društveno-političkim okolnostima. Činjenica je da su one kod nas stalno burne,da se stalno nešto događa i ometa nas da se prepustimo svakodnevnom stvaranju i onim stvarima,koje su zaista važne u životu,naglasila je Stanković.

Prokupačka publika je posebno bila oduševljena glumom Ljiljane Ilić,koja je u predstavi tumačila ulogu Danice,majke  poznatog pisca Nemanje. Ona je uspela da publiku nasmeje do suza. I ostali glumci su,dajući svoj maksimum na „daskama koje život znače“,učinili da publika zadovoljna izađe iz sale. To su Predrag Slavković,Ivica Ilić,Jelena Lukić,Danijela Stević i Srđan Baktijarević. 

Veličina slova: