Презентовани потенцијали Прокупља и Топлице
16. маја 2017.
Две бронзе за боксере
18. маја 2017.
Прикажи све

Година успеха


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

akademija%20duuu%201 akademija%20duuu2

Свечаном академијом којој су присуствовали заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,већнице Маја Ранђеловић и Милица Ерић,директори домова ученика из Новог Сада,Сремске Митровице,Зајечара,Ниша,Алексинца,Лесковца,Врања,Пирота и других општина са југа Србије,директори прокупачких средњих школа и многобројни родитељи,обележена је годишњица рада Дома ученика средњих школа у Прокупљу.

akademija3 akademijaduu4

Директорка установе Јелена Вуковић истакла је да су у протеклих годину дана остварили изузетне резултате,не само у школским,него и ваннаставним активностима.

– Од октобра 1953. године до данас,више хиљада ђака средњих школа из Прокупља било је смештено у Дому. Посебну захвалност дугујемо утемељивачу установе Драгољубу Дабићу,бившим радницима и пензионерима. Без њих не бисмо могли нити бисмо успели да понудимо овакве услове и стандарде садашњим и будућим генерацијама ученика,рекла је она и нагласила да су се запослени и ученици у протеклих годину дана трудили да кроз разне презентације,радионице,приредбе покажу вредности,знање,умеће и таленат које су показали грађанима Прокупља и на разним такмичењима.

Она је посебно истакла значај запослених који су дали пун допринос да средњошколци имају све услове за боравак деце у установи.

– Радници су родитељи,отац,мајка,старији брат или сестра деци. Свих 140 корисника упућени су на васпитаче,стручне сараднике и све запослене. Поносна сам на рад свих радника и успехе који улазе у анале овог Дома и резултате који су постигнути на регионалним и републичким домијадама ове године.

У свом говору Јелена Вуковић посебно је нагласила допринос надлежних државних органа у стварању добрих услова за рад установе.

– Влада Републике Србије сваког месеца партиципира у највећем делу трошкове смештаја и исхране ученика. Као потврду и доказ бриге о условима рада и боравка у Дому показали су својим доласком и обиласком установе министар просвете и технолошког развоја Младен Шарчевић и помоћник министра просвете задужен за ученички стандард Љубиша Антонијевић,рекла је она и додала да у најскорије време очекује почетак нових радова за још боље услове живота и рада запослених и ученика.

На академији је приказан и документарни филм под називом Интернат некад и сад аутора Дејана Дабића,сина оснивача Дома Драгољуба Дабића. У снимању филма учествовали су још и Жикица Јовановић,Бранислав Росић и Александар Стоиљковић.

У богатом културном програму учествовали су ученици Дома ученика средњих школа Прокупља.   

akademija5

Величина слова: