Дневно хиљаду купача
9. јула 2014.
Сабор хармоникаша у селу Стара Клисурица
11. јула 2014.
Прикажи све

Гости песници из Параћина


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pesnicizahvalnost%20volonetrima%20Volonterskog%20centra

У оквиру Културног лета „Летња доза уметности“,гости Књижевног друштва „Раде Драинац“,били су песници из Књижевног клуба „Мирко Бањевић“ из Параћина.

Они су се љубитељима књижевног стваралаштва представили у порти цркве Светог Прокопија.

На самом почетку вечери гости су се захвалили Прокупчанима на пруженој подршци за време мајских поплава,посебно истичићи младе Волонтерског центра из нашег града,који су помоћ донели у Параћин.

– Међу члановима Клуба „Мирко Бањевић“ има стваралаца различитих професија. Ту су професори,лекари,али и они који ће наставити традицију неговања писане речи и стиха,а то су средњошколци,пуни елана,енергије и ентузијазма,рекла је председник овог Kлуба Олга Манчић Лодика,упознајући присутне са књижевницима из Параћина.

Она је нагласила да у Клубу „Мирко Бањевић“,који је прошле године обележио четири деценије постојања,има приповедача,стваралаца слободног стиха,али и љубавне,родољубиве и хаику поезије.

– Посебну пажњу и важност у нашем Kлубу старије колеге поклањају младим ствараоцима,помажући им да изграде свој стил,подвукла је Лодика.

Прокупачкој публици су се поред ове песникиње и председника тамошњег клуба,представили и песници Јована Ђорђевић,Снежана Танић,Миодраг Глигоријевић и Душан Ружић.

 

Домаћини ове вечери,песници из Прокупља,  Драган Борисављевић,Дане Стојиљковић и Миливоје Крстић,придружили су се гостима својом поезијом,а нотама на гитари вече је обојио Војислав Миленковић. 

 

prokupacki%20pesnici%20stihovima%20pozeleli%20dobrodoslicu%20gostima(1)

Величина слова: