Dnevno hiljadu kupača
9. jula 2014.
Sabor harmonikaša u selu Stara Klisurica
11. jula 2014.
Prikaži sve

Gosti pesnici iz Paraćina


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pesnicizahvalnost%20volonetrima%20Volonterskog%20centra

U okviru Kulturnog leta „Letnja doza umetnosti“,gosti Književnog društva „Rade Drainac“,bili su pesnici iz Književnog kluba „Mirko Banjević“ iz Paraćina.

Oni su se ljubiteljima književnog stvaralaštva predstavili u porti crkve Svetog Prokopija.

Na samom početku večeri gosti su se zahvalili Prokupčanima na pruženoj podršci za vreme majskih poplava,posebno ističići mlade Volonterskog centra iz našeg grada,koji su pomoć doneli u Paraćin.

– Među članovima Kluba „Mirko Banjević“ ima stvaralaca različitih profesija. Tu su profesori,lekari,ali i oni koji će nastaviti tradiciju negovanja pisane reči i stiha,a to su srednjoškolci,puni elana,energije i entuzijazma,rekla je predsednik ovog Kluba Olga Mančić Lodika,upoznajući prisutne sa književnicima iz Paraćina.

Ona je naglasila da u Klubu „Mirko Banjević“,koji je prošle godine obeležio četiri decenije postojanja,ima pripovedača,stvaralaca slobodnog stiha,ali i ljubavne,rodoljubive i haiku poezije.

– Posebnu pažnju i važnost u našem Klubu starije kolege poklanjaju mladim stvaraocima,pomažući im da izgrade svoj stil,podvukla je Lodika.

Prokupačkoj publici su se pored ove pesnikinje i predsednika tamošnjeg kluba,predstavili i pesnici Jovana Đorđević,Snežana Tanić,Miodrag Gligorijević i Dušan Ružić.

 

Domaćini ove večeri,pesnici iz Prokuplja,  Dragan Borisavljević,Dane Stojiljković i Milivoje Krstić,pridružili su se gostima svojom poezijom,a notama na gitari veče je obojio Vojislav Milenković. 

 

prokupacki%20pesnici%20stihovima%20pozeleli%20dobrodoslicu%20gostima(1)

Veličina slova: