Реконструкција санитарне мреже у школама
1. јула 2015.
Сутра почињу „Дани вишње“
3. јула 2015.
Прикажи све

Гостовали песници из Алексинца


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

porta%20crkve%20domacin%20knjizevnicima porta%20crkve%20knjizevnici%20iz%20akeksinca

Културно лето,које организује прокупачки Дом културе под називом „Освежи се културом“,настављено је гостовањем књижевних стваралаца из Алексинца. Гошће,чланице Књижевног друштва „Велимир Рајић“ Александра Павловић,Милица Дамњанић и Љиљана Крстић,истакле су овом приликом да све њих карактерише тематска разноликост,али их зближава ентузијазам и љубав према писању.

Уредник књижевног програма у прокупачком Дому културе Саша Миловановић је нагласио да је сарадња,која са овим градом траје годинама и овај пут настављена у пријатном расположењу и одличној размени стваралаштва чланова Књижевног друштва „Раде Драинац“ и њихових гостију.

Љубитељи писане речи,који су присуствовали овој вечери у порти цркве Свети Прокопије,могли су да чују различите књижевне жанрове.

– Наше друштво има дугу традицију. Оно је ево већ почело да живи седму деценију,али се стално подмлађује новим члановима који нам долазе из школских клупа. Наиме,оно има две групе најмлађих стваралаца,једно је основношколски програм,а друго алхемија речи,рекла је Александра Павловић.

Једна од оних која је поникла у алхемичарима речи је и Милица Дамњанић. Она је својим љубавним песмама осликала свет средњошколаца. Најстарија међу гошћама,чланица Књижевног клуба Србије Љиљана Крстић нашим суграђанима је представила своје стваралаштво,почев од песама и бајки за децу,па све до хаику поезије. За своју књигу „Вез у камену“ добила је награду „Гордана Брајовић“.

Величина слова: