Rekonstrukcija sanitarne mreže u školama
1. jula 2015.
Sutra počinju „Dani višnje“
3. jula 2015.
Prikaži sve

Gostovali pesnici iz Aleksinca


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

porta%20crkve%20domacin%20knjizevnicima porta%20crkve%20knjizevnici%20iz%20akeksinca

Kulturno leto,koje organizuje prokupački Dom kulture pod nazivom „Osveži se kulturom“,nastavljeno je gostovanjem književnih stvaralaca iz Aleksinca. Gošće,članice Književnog društva „Velimir Rajić“ Aleksandra Pavlović,Milica Damnjanić i Ljiljana Krstić,istakle su ovom prilikom da sve njih karakteriše tematska raznolikost,ali ih zbližava entuzijazam i ljubav prema pisanju.

Urednik književnog programa u prokupačkom Domu kulture Saša Milovanović je naglasio da je saradnja,koja sa ovim gradom traje godinama i ovaj put nastavljena u prijatnom raspoloženju i odličnoj razmeni stvaralaštva članova Književnog društva „Rade Drainac“ i njihovih gostiju.

Ljubitelji pisane reči,koji su prisustvovali ovoj večeri u porti crkve Sveti Prokopije,mogli su da čuju različite književne žanrove.

– Naše društvo ima dugu tradiciju. Ono je evo već počelo da živi sedmu deceniju,ali se stalno podmlađuje novim članovima koji nam dolaze iz školskih klupa. Naime,ono ima dve grupe najmlađih stvaralaca,jedno je osnovnoškolski program,a drugo alhemija reči,rekla je Aleksandra Pavlović.

Jedna od onih koja je ponikla u alhemičarima reči je i Milica Damnjanić. Ona je svojim ljubavnim pesmama oslikala svet srednjoškolaca. Najstarija među gošćama,članica Književnog kluba Srbije Ljiljana Krstić našim sugrađanima je predstavila svoje stvaralaštvo,počev od pesama i bajki za decu,pa sve do haiku poezije. Za svoju knjigu „Vez u kamenu“ dobila je nagradu „Gordana Brajović“.

Veličina slova: