Реновира се зграда Народног музеја Топлице
22. новембра 2017.
Саниран пут Дреновац-Бресничић
24. новембра 2017.
Прикажи све

Гради се пут Југовац-Горње Кординце


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

put%20sela1 put%20sela2

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић са сарадницима, данас је обишао радове на изградњи атарског пута Југовац-Гoрње Кординце, који Општина Прокупље гради  у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Укупна вредност радова на изградњи путног правца који повезује више од десет месних заједница овог сеоског подручја  износи  5, 5 милиона динара, док је за санацију пута  Дреновац-Бресничић издвојено око 3,5 милиона динара. Општина Прокупље је за ову инвестицију из буџета издвојила 5.750.000,00 динара.

put%20sela3 put%20sela444

– Изградња овог пута је од великог значаја,  јер он повезује  села Југовац, Шумаровац, Рељинац са Горњим Кординцем и још неколико подјастребачких села. Посебно треба истаћи његов значај за пољопривредне произвођаче којима ће пут омогућити да лакше дођу до својих имања. Схватамо колико је важно да људи остану на селу и због тога  се трудимо да им омогућимо што боље услове  за живот, истакао је председник Симоновић.

put%20sela%2055 put%20sela%2066

Више од  20 година мештани овога краја покретали су иницијативу за изградњу  пута. Кажу да су пре годину дана добили обећања од локалне самоуправе  да ће им изградити пут .

 – Некада смо овим путем пролазили, али је он дуги низ година запостављан, што значи да деценијама није био у функцији.  Захвални смо локалној самоуправи што је испунила обећање, али се нисмо надали да ћемо тако брзо добити пут, каже Велимир Јовић из Рељинца.

Заменик председника Општине Прокупље, Мирољуб Пауновић је истакао да је изградња овога пута  једно од настојања локалне самоуправе да пољопривредним произвођачима омогући што боље услове .

-У складу са својим могућностима  и  годишњим програмом уређења и коришћења пољопривредног земљишта,Општина Прокупље издваја средства и  конкурише за  средства министарства. И овај пут је део наших програмских активности, са циљем да становништву на селу обезбедимо боље услове за живот,  истакао је Пауновић.

Према процени извођача радова пут ће бити завршен у току наредне недеље.

put%20sela7

 

Величина слова: