Филип Костески као поздрав граду
9. марта 2015.
Предавачи из Грчке у Прокупљу
11. марта 2015.
Прикажи све

Хитно рашчишћавање завејаних путева


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

opstina%20prokuplje1 

Општински штаб за ванредне ситуације у Прокупљу,данас је на ванредној седници донео Закључак да се због обилних падавина кише и снега  у равничарским и бртско – планинском пределиму општине Прокупље хитно ангажују извожачи радова, и сва расположива механизација за рашчишћавање путева и нормализацију живота угрожених становника.

Командант штаба,председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић наложио је ЈП за урбанизам и уређење да ангажује извођаће радова „Тасић Коп“ и „Мандић – Коп“,како на рашчишћавање снегом завијаних путева,тако и на уређењу речних корита,из којих прети да се излије вода.

На основу извештаја са терена Штаб је добио информацију да је најтежа ситуације у селима Богујевац,Власово,Растовница,Видовача,Обртинце,Статовац,Трнов Лаз,Бејашница,Арбанашка,Миљковица,Пасјача,Јовине Ливада,у којима наноси снега достижу и два метра.

Тешка ситуација је и у селу Доња Коњуша где надошли планински  поток прети да поплави оближња домаћинства.

 

Због свега овога ЈП за урбанизам и уређење је наложено да обилази терен и стално подноси извештај Штабу за ванредну ситуацију Општине Прокупље.

Величина слова: