Крстић награђен у Својнову
6. септембра 2016.
Контролисаном производњом повећава се приход
8. септембра 2016.
Прикажи све

Хлорисање протока пумпне станице


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

hlorisanje1 

Радници Института за јавно здравље Ниш почели су процес хиперхлорисања водоводне инсталације на новој пумпној станици  у насељу Гарић. Након пробног рада који је потврдио потпуну техничку исправност,предстоји и званично пуштање у рад новог водосистема.

 -Данас се ради хиперхлорисање потисног цевовода резервоарског простора и дистрибутивне мреже. Сутрадан је предвиђено   испирање  водоводне мреже и анализа узорка од стране Института за јавно здравље Ниш,казала је Радмила Перић из ЈКП „Хамеум“  и истакла да ће нови водосистем и званично бити пуштен у рад након добијања  резултата анализе и свих потребних сагласности надлежних инспекцијских служби. 

hlorisanje2

 Мештани овог дела насеља Гарић су се  до сада снабдевали  водом из сопствених изворишта,која нису технички ни бактериолошки контролисана.

Локална самоуправа препознала је овај вишедеценијски проблем  и потрудила се да и поред тешке материјалне ситуације издвоји средства и омогући изградњу нове пумпне станице чија је вредност око 15 милиона динара.  Тиме ће  400 домаћинста добити здраву,пијаћу воду,а могуће је проширење корисника за још око 500 домаћинстава.Нова пумпна станица потпуно је технички опремљена,садржи две пумпе од по 18,5 киловата. Проточна моћ пумпе је 6,1 литар у секунди,што омогућава несметано и редовно водоснабдевање. Према речима надлежних у ЈКП „Хамеум“,нова пумпна станица је до сада два пута пуштана у пробни рад,који је показао потпуну  техничку исправност цевовода и резервоара.

 

 

Величина слова: