Рукометаши спремни за предстојећу сезону
4. септембра 2014.
Турнеја филмова са прокупачког фестивала
8. септембра 2014.
Прикажи све

Хуманост на делу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_3398 DSC_3403

Удружење бораца рата од 1990. године је међу својим члановима организовало акцију добровољног давања крви на јавни позив Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу.

– Очекујемо да се одазове двадесетак чланова нашег Удружења,јер је према речима докторке из Службе за трансфузију Миладије Милосављевић толико довољно како би се превазишла летња несташица ове драгоцене течности. Јавни позив нисмо упутили нашим члановима да се не би стварала гужва,а и међу нама има оних који редовно дају крв и временски се не уклапају у ову акцију,рекао је председник Удружења бораца рата од 1990. године Томица Стевановић.

Докторка Миладија Милосављевић је овом приликом нагласила важност организовања оваквих акција,истичући колико је битно да се одазове велики број хуманих људи,јер се не зна када ова драгоцена течност може сваком од нас да затреба.

Удружење бораца рата од 1990. године према речима Стевановића броји око 5.000 чланова,а међу њима је 300 са донорским картицама.

– Наши чланови се увек одазову акцијама у којима треба пружити помоћ,те смо се тако у великом броју ангажовали и за време мајских поплава на одбрани бедема где год је то било потребно,додао је Стевановић.

Он је нагласио да ће на Дан ослобођења Прокупља 9. октобра Удружење бораца рата од 1990. године посетити државни секретар за борачка питања у Министарству за рад,запошљавање,борачка и социјална питања Драган Поповић,који ће их информисати о доношењу Закона о борачкој инвалидској заштити. 

Величина слова: