Ниво реке Топлице у опадању
16. маја 2014.
Пријем за добровољце
19. маја 2014.
Прикажи све

Хуманост Прокупчана на делу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

Свештенство у Цркви Светог Прокопија организовало је дежурства, тако грађани током целог дана могу да доносе помоћ за пострадало становништво у катострофалним поплавама.

– Позивам наше вернике да се одазову позиву нашег патријарха Иринеја и укључе се у акцију прикупљања помоћи за пострадала подручја и њихове становнике, рекао је старешина Цркве Светог Прокопија Никола Илић.

Он је истакао да људи од раног јутра долазе у прокупачку цркву како би донели помоћ и тиме показују своје хришћанско милосрђе. Свештенство ће прикупљену помоћ настрадалима доставити преко Епархије нишке.

У просторије Црвеног крста Прокупље Прокупчани такође могу да донесу помоћ намењену за становнике настрадале у поплавама.

– Тренутно је најпотребнији хигијенски материјал и конзервирана храна. Међутим,постоји и велика потреба за постељином,ћебадима,гардеровом и обућом, кажу у прокупачком Црвеном крсту.

Они позивају Прокупчане да још једном у овом тешком тренутку покажу велико срвце и помогну у прикупљању помоћи за пострадало становништво.

Величина слова: