Огрев за најсиромашније породице
27. децембра 2016.
Op
28. децембра 2016.
Прикажи све

Интерес грађана на првом месту


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dejan%20Lazic

Интервју: Председник Скупштине општине Прокупље Дејан Лазић

Како оцењујете рад Скупштине у протеклој години?

– Нисам сигуран да могу објективно да оценим рад Скупштине,јер као председник не могу а да не будем у некима стварима субјективан. Сигуран сам да неки одборници,па и део јавности неће делити моје мишљење. Са једне стране сам задовољан како је Скупштина функционисала у 2016. години. Мислим да смо успели да путем говорнице представимо све наше различитости и да је то у 90 одсто случајева било примерено. Поносан сам на чињеницу да смо неке одлуке донели једногласно. Гласали смо за интерес грађана,мимо интереса политике и странака,што је одлика овог скупштинског сазива и зато не могу да не будем задовољан. С друге стране,незадовољан сам,додуше ретким,злоупотребама скупштинске говорнице. Можда је мало више требало да причамо о дневном реду,а мало мање о политици,али просто је немогуће понекад не толерисати нека мала искакања.

 

Колико су одборници били заинтересовани за решавање конкретних проблема и да ли су својим радом допринели њиховом решавању?

– Задовољан сам залагањем одборника који су своју заинтересованост доказали учешћем у дискусијама,конструктивним предлозима,као и учешћем у раду сталних скупштинских комисија. Надам се још бољем раду у наредној години и учешћу одборника у креирању и доношењу свих битних одлука које утичу на бољи живот грађана Прокупља.

 

Које су најважније одлуке које су током године одборници разматрали и усвојили,а које су знатно утицале на побољшање живота грађана?

– За мене као председника Скупштине општине,све одлуке које су у претходном периоду донете су једнако битне за функционисање Општине и квалитетнији живот грађана Прокупља. Једноставно,одлуке не делим на битне и небитне,него се старам да буду донете на време,у складу са важећим законским прописима и да,наравно,буду што квалитетније.

 

Да ли је било конструктивне сарадње и са опозиционим одборницима у циљу остваривања планова за бољи живот грађана наше Општине?

– Са својим сарадницима трудио сам се да сарадњу са опозиционим одборницима подигнем на виши ниво,а све у циљу квалитетнијег рада Скупштине. Сматрам да су сви одборници представници грађана који су их гласали,па тако и сви имају право и обавезу да узму учешће у креирању и контроли скупштинских одлука. Задовољан сам што се велика већина одборника,како позиционих,тако и опозиционих,одазвала нашем позиву за сарадњу и стварно дала свој допринос у раду. Наравно,увек постоји простор за побољшање нивоа учешћа одборника у предлагању и доношењу одлука,тако да очекујем од свих одборника да интересе грађана ставе испред страначких интереса.  

 

Шта желите да поручите грађанима Прокупља на крају године?

– На крају ове календарске године пожелео бих грађанима Прокупља да им година нових изазова која је пред нама донесе здравље,личну срећу и успех на породичном и пословном плану. Надам се да ће наше заједничке жеље и труд донети плодове којима ћемо моћи да будемо задовољни и који ће нас испунити осећањем да смо направили барем један мали корак ка бољој,заједничкој будућности.

 

Још једном желим свима срећну и успешну 2017. годину. 

Величина слова: