Реконструкција санитарне мреже у школама
1. јула 2015.
Сутра почињу „Дани вишње“
3. јула 2015.
Прикажи све

Изложба Бициклом кроз свет

biciklom%20u%20svet Biciklom%20u%20svet3

Изложбом слика „Бициклом кроз свет“,која садржи четири цртежа и 21 слику,Јованка Јока Јашовић из Крушевца у Галерији „Божа Илић“ представила се Прокупчанима. Главни мотив ове изложбе био је бицикл који је приказала онако како га она види од самог настанка,па све до данашњих дана.

– Овај циклус са несвакидашњом темом настајао је у протеклих пет година. Слике плене богатим колоритом који доминира над линијом,а све заједно су развеселиле јужносрбијанску ликовну сцену,рекао је историчар уметности Драган Поповић отварајући изложбу ове ауторке.

Објашњавајући своје слике из циклуса „Бициклом кроз свет“,Рашовић је истакла да је његова улога врло важна у животу једног човека и да одмах пошто прохода он научи и да вози бицикл.

– Сама вожња бицикла је лепа и он све више,због свакодневне кризе,представља веома важно превозно средство многих људи,те сам сматрала да је важно да испричам причу о њему као једноциклу,троточкашу,али и оним најсавременијим којих је данас највише,нагласила је Рашовић.

Изложба ове уметнице,која је иначе виши препаратор у Народном музеју у Крушевцу,уследила је из дугогодишње сарадње са Народним музејом Топлице. Јованка Јашовић иза себе има 12 самосталних и 50 групних изложби.    

biciklom%20usvet1 Biciklom%20u%20svet4 

Величина слова: