Rekonstrukcija sanitarne mreže u školama
1. jula 2015.
Sutra počinju „Dani višnje“
3. jula 2015.
Prikaži sve

Izložba Biciklom kroz svet


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

biciklom%20u%20svet Biciklom%20u%20svet3

Izložbom slika „Biciklom kroz svet“,koja sadrži četiri crteža i 21 sliku,Jovanka Joka Jašović iz Kruševca u Galeriji „Boža Ilić“ predstavila se Prokupčanima. Glavni motiv ove izložbe bio je bicikl koji je prikazala onako kako ga ona vidi od samog nastanka,pa sve do današnjih dana.

– Ovaj ciklus sa nesvakidašnjom temom nastajao je u proteklih pet godina. Slike plene bogatim koloritom koji dominira nad linijom,a sve zajedno su razveselile južnosrbijansku likovnu scenu,rekao je istoričar umetnosti Dragan Popović otvarajući izložbu ove autorke.

Objašnjavajući svoje slike iz ciklusa „Biciklom kroz svet“,Rašović je istakla da je njegova uloga vrlo važna u životu jednog čoveka i da odmah pošto prohoda on nauči i da vozi bicikl.

– Sama vožnja bicikla je lepa i on sve više,zbog svakodnevne krize,predstavlja veoma važno prevozno sredstvo mnogih ljudi,te sam smatrala da je važno da ispričam priču o njemu kao jednociklu,trotočkašu,ali i onim najsavremenijim kojih je danas najviše,naglasila je Rašović.

Izložba ove umetnice,koja je inače viši preparator u Narodnom muzeju u Kruševcu,usledila je iz dugogodišnje saradnje sa Narodnim muzejom Toplice. Jovanka Jašović iza sebe ima 12 samostalnih i 50 grupnih izložbi.    

biciklom%20usvet1 Biciklom%20u%20svet4 

Veličina slova: