Ученици на стручној пракси
30. октобра 2014.
Недеља евергрина и позоришта
3. новембра 2014.
Прикажи све

Изложба слика и цртежа Владана Лабовића


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214
      labovic%20slikar%201                     labovic%20slikar

У галерији „Божа Илић“,пред великим бројем посетилаца,изложбу слика Прокупчанина Владана Лабовића отворио је његов професор,академски сликар Мирослав Лазовић.

Према речима историчара уметности у Народном музеју Топлице Драгана Поповића,на задовољство љубитеља уметности у нашем граду последњих година појавило се неколико нових сликара Прокупчана.

– То су млади људи,дипломци на факултетима уметности од Београда,преко Ниша,па до Косовске Митровице. Један од њих је и Владан Лабовић,свршени мастер на ФПУ у Београду. Интересантан,склон експерименту и елоквентан у оквиру сопственог,оригиналног ликовног језика,заокупљен идејом перманентног истраживања,он потискује жељу јефтиног подилажења публици или не жели да угађа укусу просечног,полузаинтересованог посматрача,рекао је Поповић говорећи о стваралаштву аутора изложбе.

Он је нагласио да су приступ и идеја водиља у сликању Лабовића највероватније рефлексија из света који нас окружује.

– Пут којим је млади аутор кренуо јесте добар начин за бег из једноличности и маниризма,али не гарантује ништа осим сталног кретања путевима уметничког делања,а од његовог ангажовања зависи до ког стадијума ће се попети,подвукао је историчар уметности Поповић.

На двадесетак изложених слика,које ће посетиоци моћи да погледају у наредних 15 дана,налазе се и класични мотиви оденути у апстрактни експресионизам,који изнад свега потенцира атмосферу,поетичност,драму и колорит,стављајући у други план фигуралност.                                                            

Величина слова: