Сабор вишњара у Великој Плани
14. јула 2014.
Дечија представа у сали биоскопа
16. јула 2014.
Прикажи све

Изложба слика са Ивањданске колоније


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

           

          bioskop%202                bioskop%205

            У оквиру обележавања градске славе Свети Прокопије у холу биоскопа Топлица отворена је и изложба слика насталих на 10. Ивањданској колонији у Ајдановцу.

            Љубитељи сликарства могли су да погледају 15 нових уметничких остварења из Ајдановца и платно дугачко 20 метара,на коме су сликали прокупачки уметници у оквиру манифестације Културног лета под називом „Летња доза уметности“.

            -Посебно ми је задовољство што могу да вам упутим речи хвале,не само за ваш плодотворан ликовни рад,о коме сведоче ова уметничка остварења,са различитим мотивима и у различитим ликовним техникама,већ и за ваше разумевање,које сте имали за тренутак у коме се сви заједно налазимо,рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,отварајући изложбу слика са 10. традиционалне сликарске колоније у Ајдановцу.

            Председник Пауновић се захвалио братству манастира Свети Ђорђе у Ајдановцу,које је увек и без разлике добар домаћин ликовним,али и свим културним ствараоцима,који уточиште и надахнуће врло често налазе у њему и његовој инспиративној околини.

            Директор прокупачког Дома културе Тијана Петровић посебно се захвалила прокупачким сликарима Милану Илићу,Бати Стојковићу и Филипу Костеском,јер како је истакла,овогодишња Колонија „живела“ је од другог до осмог јула,захваљујући њиховој несебичној љубави и истрајности према ликовној уметности.

            – Ова Колонија је у претходним годинама значајно допринела обнови манастира у Ајдановцу и зато и сада позивам све оне који могу и воле сликарство,куповином слика помогну манстиру Свети Ђорђе,нагласила је Петровићева.

Ову свечаност увеличао је црквени хор Свети Прокопије  и гитариста Војислав Миленковић                                           bioskop%201 bioskop%206

Величина слова: