Prekid u vodosnabdevanju zbog kvara
29. septembra 2016.
Spomenik junacima
1. oktobra 2016.
Prikaži sve

Izložba umetnika iz Vranja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

izlozba%2088

U  Galeriji „Boža Ilić“  otvorena  je izložba  „5. Bijenale umetnika Vranja“.  Izložbu je otvorila kustos  Narodnog muzeja u Vranju ,Mirjana Jovanović.

–  Ova izložba održava se u okviru projekta  koji u oblasti kulture i umetnosti finansira grad Vranje.  Naši slikari prvi put izlažu  radove  sa tradicionalne manifestacije „Bijenale umetnika Vranja“,koja se   održava svake druge godine,kazala je Mirjana Jovanović i istakla da je ovom izložbom Narodni muzej u Vranju obeležio 20 godina postojanja i rada.

Tokom oktobra meseca,  ljubitelji umetnosti mogu da vide  oko 50 radova vranjanskih slikara koji po prvi put izlažu radove  u Galeriji „Boža Ilić“ u Prokuplju. Među  slikama je i prvonagrađeni rad  „Sećanje“,umetnika Svetislava Slavkovića Kajzera. 

Kustos Narodnog Muzeja u Vranju,Mirjana Jovanović je istakla  da učesnici ove manifestacije imaju potpunu slobodu u stvaralaštvu,tako da je u delima zastupljeno  slikarstvo,kombinovane tehnike,grafika i fotografija.   

izlozba%2089

Veličina slova: