Гости из Кочевја обишли Ђавољу Варош и Плочник
23. септембра 2016.
Успешан карате турнир
27. септембра 2016.
Прикажи све

Јавним часом обележили значајне датуме


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

biciklisti%20cicko  

Ученици и наставници ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ спровели су низ активности  којима су обележели значајне датуме у септембру.

 У оквиру обележавања Светског дана без аутомобила,22. септембра,одржан  је јавни час  о значају заштите животне средине,о безбедности и понашању бициклиста као учесника у саобраћају и физичкој активности као услову здравог живота.На предавању,које су припремили наставници ове школе,Малиша Стевановић и Зоран Петковић,присуствовали су и припадници Саобраћајне полиције у Прокупљу. Обележавање овог датума настављено је вожњом бицикла  на релацији школа-Спортска хала „Др Зоран Ђинђић“,док  је о  безбедности  бициклиста бринула саобраћајна полиција и  Хитна служба Дома здравља.

Други јавни час ученика ове школе био је посвећен Дану европског језика,  26. септембру.Наставница енглеског језика,Славица Стојановић,француског,Јелена Марковић и наставница српског језика Драгана Петровић,организовале су такмичење за ученике од 5. до 8. разреда и њихове родитеље.

Учесници такмичења имали су задатак да кроз игре:Проговори слико,Говори да те чујем,Лесковачка мућкалица,Знам да знам и Заиграј,па и за појас задени,препознају европске језике,народну ношњу,националне игре,али и пронађу речи које исто звуче на српском,енглеском и француском језику . Бонус питање одлучило је да победник овог такмичења буде другопласирана екипа. 

.

 

Величина слова: